NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Espressopakket

Wil je kennis maken met onze heerlijke vers gebrande koffie voor espresso, maar vind je het lastig om te kiezen? We hebben een aantal van onze meest geschikte koffies uit ons assortiment in één pakket samengevoegd. Inclusief een handig Koffiestation bewaarblik.

Indonesia - Gunung Tujuh Honey koffie

*NIEUWE OOGST!* Een krachtige en complexe koffie met een warm en kruidig aroma van koekkruiden, gedroogd fruit zoals sultana's en pure chocolade. De honey verwerkingsmethode die deze koffie heeft ondergaan zorgt voor een stevige body en een ronde limoenachtige aciditeit en maakt deze koffie geschikt voor zowel filter als espresso.

250 gram

Brazil - Pe de Cedro koffie

Braziliaanse koffie met een bloemig aroma vol amandel en chocolade en in de smaak vol en romig als rijke melkchocolade. Zeer geschikt als espresso!

250 gram

Peru - Plaza Oropel koffie

Deze koffie heeft een floraal aroma en geuren van hazelnoot en chocolade. De hazelnoot en (melk)chocolade komen samen met tonen van bruine suiker/melasse  terug in de smaak. De koffie is vol en heeft een vriendelijke aciditeit wat het geschikt maakt voor alle zetmethoden.

250 gram

Onvoldoende voorraad

SKU 202067-1 Categorieën: ,

Beschrijving

Espressopakket

Dit espressopakket bestaat uit een drietal koffies waarvan wij denken dat je er heerlijke espresso mee kunt zetten. Ze hebben elk een uitgesproken eigen karakter.  Een mooie manier om te kijken wat je lekker vindt, of om te ontdekken wat voor koffie wij in onze branderij branden.

Geen espressomachine, geen paniek

Je kunt ook espresso-achtige koffie zetten met een Moka-express (potje op het vuur), een aeropress en een volautomaat. Daarbij zijn al deze koffies vaak ook indrukwekkend goed als filterkoffie.

Proef het verschil

Neem voordat je start met het zetten van de koffie even de tijd om te kijken waar de koffie vandaan komt en wat de behandelmethode is. Je zult namelijk merken dat de eigenschappen van een andere koffie met dezelfde afkomst en behandelmethode interessante overeenkomsten kan hebben. Vind je een bepaalde koffie veel lekkerder dan de andere? Zo slaag je sneller in je zoektocht naar mooie koffies.

Gewassen en ongewassen

De grootste verschillen zal je merken tussen gewassen en ongewassen koffies. De gewassen koffie is doorgaans cleaner en heeft een minder wild karakter, al kunnen ze heerlijk sprankelend en een mooie siroopachtige aciditeit hebben. Een ongewassen koffie (oftewel natural) wordt gedroogd in de bes en wordt daarmee gefermenteerd tot op een zekere hoogte. Als je van natural koffies houdt, dan houd je vaak van uitgesproken smaken. Wij noemen ze soms funky, omdat ze soms op de rand van het alcoholische zitten qua geur. Ook de groene gewassen koffie kan geweldig ruiken naar bijvoorbeeld appelcider.

Land van afkomst

Naast de behandelmethode is de afkomst natuurlijk ook zeer van belang. Er kan een wereld van aan smaken in één land van herkomst zitten. Laat staan de verschillen van karakter van onderlinge koffielanden. Zoals een Indonesische koffie ten opzichte van een Keniaanse koffie. De ontdekkingen zijn grenzeloos.

Espressokoffie bestaat niet echt…

De koffies in het espressopakket zijn specifiek uitgekozen voor espresso, maar in werkelijkheid zijn er maar weinig koffies die totaal niet geschikt zijn voor een espresso. Sommige kunnen wel erg lastig zijn om af te stellen. Bij een espresso draait alles om een goed afgestelde extractie.

Zo zijn fruitige koffies vaak lastiger voor espresso, maar kunnen de meest verrassende aroma’s en smaken hebben. Let wel op als je hele fruitige koffies wilt gebruiken om melkvariaties mee te schenken, sommige hebben zo’n hoge aciditeit dat de melk schift.

Naast het espressopakket hebben we ook een mooi filterkoffiepakket samengesteld hieronder de link:

LINK

Onze geweldige illustraties op de labels zijn gemaakt door de Groningse illustratoren van Knetterijs:

LINK

Extra informatie

Gewicht999 g
Maling

Ongemalen bonen, Filterapparaat, Hand-opgeschonken filterkoffie, Espresso, French Press, Cafetière, Mokapot, Aeropress, Chemex, Andere maling