NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Espressopakket

38,50

Wil je kennis maken met onze heerlijke vers gebrande koffie voor espresso, maar vind je het lastig om te kiezen? We hebben een aantal van onze meest geschikte koffies uit ons assortiment in één pakket samengevoegd. Inclusief een handig Koffiestation bewaarblik.

Brazil - Bota Fora

De Bota Fora is met zijn smaak en aroma van geroosterde amandelen een Braziliaanse koffie zoals jullie van ons gewend zijn. Een volle Romige koffie met tonen van karamel en chocolade. Met name aan te bevelen voor espresso, cappuccino, volautomaat en mokapot.

250 gram

Peru - Tres Vecinos

Deze koffie heeft een licht floraal & kruidig aroma en geuren die doen denken aan amandelspijs. de aroma van amandelspijs komt, samen met tonen van melkchocolade, gebrande suiker/melasse terug in de smaak. De koffie is vol en heeft een vriendelijke aciditeit wat het geschikt maakt voor de meeste zetmethoden.

250 gram

Indonesia - Kerinci - Koerintji Barokah Bersama

Deze Indonesische koffie uit Kerinci hebben we opnieuw in ons assortiment. Ditmaal is het een gewassen variant van dezelfde coöperatie. Deze koffie heeft een uitgesproken geparfumeerd aroma die doet denken aan donkere specerijen, gebrande amandel en donkere chocolade. De smaak kruidig, vol en complex en heeft een hint van donkere zoete chocolade. Deze koffie is geschikt voor de meeste zetmethoden, zoals filter, espresso en volautomaat.

250 gram

SKU 202067-1 Categorieën: ,

Beschrijving

Espressopakket

Dit espressopakket bestaat uit een drietal koffies waarvan wij denken dat je er heerlijke espresso mee kunt zetten. Ze hebben elk een uitgesproken eigen karakter.  Een mooie manier om te kijken wat je lekker vindt, of om te ontdekken wat voor koffie wij in onze branderij branden.

Geen espressomachine, geen paniek

Je kunt ook espresso-achtige koffie zetten met een Moka-express (potje op het vuur), een aeropress en een volautomaat. Daarbij zijn al deze koffies vaak ook indrukwekkend goed als filterkoffie.

Proef het verschil

Neem voordat je start met het zetten van de koffie even de tijd om te kijken waar de koffie vandaan komt en wat de behandelmethode is. Je zult namelijk merken dat de eigenschappen van een andere koffie met dezelfde afkomst en behandelmethode interessante overeenkomsten kan hebben. Vind je een bepaalde koffie veel lekkerder dan de andere? Zo slaag je sneller in je zoektocht naar mooie koffies.

Gewassen en ongewassen

De grootste verschillen zal je merken tussen gewassen en ongewassen koffies. De gewassen koffie is doorgaans cleaner en heeft een minder wild karakter, al kunnen ze heerlijk sprankelend en een mooie siroopachtige aciditeit hebben. Een ongewassen koffie (oftewel natural) wordt gedroogd in de bes en wordt daarmee gefermenteerd tot op een zekere hoogte. Als je van natural koffies houdt, dan houd je vaak van uitgesproken smaken. Wij noemen ze soms funky, omdat ze soms op de rand van het alcoholische zitten qua geur. Ook de groene gewassen koffie kan geweldig ruiken naar bijvoorbeeld appelcider.

Land van afkomst

Naast de behandelmethode is de afkomst natuurlijk ook zeer van belang. Er kan een wereld van aan smaken in één land van herkomst zitten. Laat staan de verschillen van karakter van onderlinge koffielanden. Zoals een Indonesische koffie ten opzichte van een Keniaanse koffie. De ontdekkingen zijn grenzeloos.

Espressokoffie bestaat niet echt…

De koffies in het espressopakket zijn specifiek uitgekozen voor espresso, maar in werkelijkheid zijn er maar weinig koffies die totaal niet geschikt zijn voor een espresso. Sommige kunnen wel erg lastig zijn om af te stellen. Bij een espresso draait alles om een goed afgestelde extractie.

Zo zijn fruitige koffies vaak lastiger voor espresso, maar kunnen de meest verrassende aroma’s en smaken hebben. Let wel op als je hele fruitige koffies wilt gebruiken om melkvariaties mee te schenken, sommige hebben zo’n hoge aciditeit dat de melk schift.

Naast het espressopakket hebben we ook een mooi filterkoffiepakket samengesteld hieronder de link:

LINK

Onze geweldige illustraties op de labels zijn gemaakt door de Groningse illustratoren van Knetterijs:

LINK

Extra informatie

Gewicht 999 g
Maling

Ongemalen bonen, Filterapparaat, Hand-opgeschonken filterkoffie, Espresso, French Press, Cafetière, Mokapot, Aeropress, Chemex, Andere maling