Beschrijving
Ben je een beginnende thuisbarista of doe je het al een tijdje en vermoed je dat er nog zoveel te leren is? Boek één thuisbarista workshop of neem deel aan de gehele cursus en krijg grip op het maken van espresso en cappuccino’s vanuit huis.
Tijdens de workshop “Grip op extractie” leer je grip krijgen op het maken van de perfecte espresso. Als thuisbarista komt er best veel op je af. Een espressomachine ziet er prachtig uit op de keuken maar het is eerder een stuk gereedschap dan een koffiezetapparaat. Om naast je dagelijkse bezigheden een heel vak er bij te leren is natuurlijk best veel gevraagd. Met deze workshop leggen we je in een mix van theorie en praktijk uit wat je moet doen om grip te krijgen op je extractie. Wat we onder andere bespreken is:
- de invloed van temperatuur op smaak (zuur-zoet-bitter)
- het belang van een goede maler
- het maken van recepten volgens ratio
- fouten ontdekken en corrigeren
- micro-adjustments
Het echte leren doe je achter het espressoapparaat. Per tweetal is er een espressomachine, waar de theorie in praktijk wordt gebracht.
Ook voor beginnende professionele barista’s zijn de workshops aan te raden.
Deze workshop “grip op extractie” is onderdeel van een reeks onze thuisbarista workshops. Andere thuisbarista workshops zijn “leer proeven en ruiken”, “het espresso apparaat“, “mijn favoriete koffie“, en “melkopschuimen“.