NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Workshop ‘Grip op extractie’

69,00

Geef je op voor de workshop “Grip op extractie” en leer wat er voor nodig is om het beste uit je koffie te halen.

Iedere eigenaar van een espressomachine is bekend met de situatie dat je koffie, wat je ook probeert, gewoon niet zo lekker smaakt. Zo’n situatie laat zelfs de meest getrainde barista verloren. Het is dan vaak een kwestie een beetje afstand nemen en de basis nog eens even goed bij langs lopen.

Deze basis om grip te krijgen op je espresso leer je bij onze workshop “Grip op extractie”. Tijdens de workshop sta je grotendeels achter een espressomachine. In praktijk leer je hoe een perfecte extractie eruit hoort te zien. Naar welke smaak en geur ben je op zoek? En hoe maak je aanpassingen op je recept of op je ratio?

Krijg grip op alle variabelen en leer fouten herkennen. Maak je eigen recepten voor je favoriete koffie en voorkom onnodige koffie verspilling bij het afstellen van de molen.

SKU 202503-01-2 Category:

Beschrijving

Ben je een beginnende thuisbarista of doe je het al een tijdje en vermoed je dat er nog zoveel te leren is? Boek één thuisbarista workshop of neem deel aan de gehele cursus en krijg grip op het maken van espresso en cappuccino’s vanuit huis.

Tijdens de workshop “Grip op extractie” leer je grip krijgen op het maken van de perfecte espresso. Als thuisbarista komt er best veel op je af. Een espressomachine ziet er prachtig uit op de keuken maar het is eerder een stuk gereedschap dan een koffiezetapparaat. Om naast je dagelijkse bezigheden een heel vak er bij te leren is natuurlijk best veel gevraagd. Met deze workshop leggen we je in een mix van theorie en praktijk uit wat je moet doen om grip te krijgen op je extractie. Wat we onder andere bespreken is:

  • de invloed van temperatuur op smaak (zuur-zoet-bitter)
  • het belang van een goede maler
  • het maken van recepten volgens ratio
  • fouten ontdekken en corrigeren
  • micro-adjustments

Het echte leren doe je achter het espressoapparaat. Per tweetal is er een espressomachine, waar de theorie in praktijk wordt gebracht.

Ook voor beginnende professionele barista’s zijn de workshops  aan te raden.

Deze workshop “grip op extractie” is onderdeel van een reeks onze thuisbarista workshops. Andere thuisbarista workshops zijnleer proeven en ruiken”, “het espresso apparaat“, “mijn favoriete koffie“, en “melkopschuimen“.

 

Extra informatie

Afmetingen 3 × 60 × 80 cm
Datum & tijd

Donderdag 10 juli 2025 19:00u t/m 21:15u, Donderdag 9 oktober 2025 19:00u t/m 21:15u