NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Colombia – El Caney – DECAF

12,3044,00

De koffie heeft een heerlijk zoet aroma die doet denken aan gedroogd fruit zoals dadels. De koffie is zacht en zoet van smaak, met tonen van steenvrucht (mango), sappig mondgevoel met in de verte wat chocoladetonen. Geschikt voor de meeste zetmethoden.

SKU 202406-02 Categorie:

Beschrijving

Colombia – Risaralda – Belén de Umbría – El Caney – decaffeinated

Ontdek de essentie van Colombiaanse koffie zonder de cafeïnekick. Deze koffie is afkomstig van de gerenommeerde Finca El Caney in Risaralda, een regio beroemd om zijn uitstekende ‘natural’ en ‘washed’ koffies.
Eerder hebben we de (‘natural’) koffies van El Caney al in ons assortiment gehad, beide keren als hoogwaardige niet gedecafineerde specialty koffie.
Deze keer bieden we een gedecafeïneerde versie van dezelfde El Caney. Waar bij het decafineren vaak gebruik gemaakt wordt van oudere en/of minder kwalitatieve bonen, zijn hier uitsluitend verse, superieure bonen ingezet.
Deze koffie onderscheidt zich met een indrukwekkende score van 85,5 punten.
Het grootste deel van de bonen is verwerkt via de ‘washed’ methode, terwijl ongeveer 10% van de bonen ‘natural’ is.
Zeze combinatie voegt een extra laag fruitigheid en complexiteit toe, wat resulteert in een prachtig evenwichtige smaakervaring.

Het decafeïneringsproces dat door de boeren wordt gebruikt is net zo zuiver als de koffie zelf. Er wordt gebruik gemaakt van water uit bergbronnen, gecombineerd met Ethyl Acetaat (EA), afgeleid van natuurlijke bronnen. EA komt van nature voor in koffiebessen, evenals in diverse fruitsoorten en groenten, en wordt verkregen via een proces dat gebaseerd is op suikerriet, zodat er geen synthetische chemicaliën worden geïntroduceerd. Deze water-EA-methode onttrekt voorzichtig de cafeïne uit de boon, waarbij de natuurlijke structuur en kenmerkende eigenschappen behouden blijven, zonder deze bloot te stellen aan overmatige hitte of druk.

Deze Decaf Coffee is de enige natuurlijk gedecafeïneerde Colombiaanse koffie bij de oorsprong en is 99,9% cafeïnevrij. Het biedt dezelfde rijke smaak en aroma waarvan u kunt genieten, zonder de stimulerende effecten.

Achtergrond:
Land: Colombia
Regio: Risaralda, Belén de Umbría
Boerderij: El Caney
Boer: Gustavo Zuluaga
Hoogte: 1650 masl
Variëteit: Caturra
Proces: Washed (plus ±10% Natural)
Importeur: Don Edgar Coffee Company

Sinds 1998 is de boerderij El Caney in het bezit van Gustavo Zuluaga. Sindsdien wordt er met zorg en liefde koffie geteeld door Gustavo. De boerderij ligt in de gemeente Belén de Umbría en is onderdeel van “the Coffee Cultural Landscape of Colombia”, opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco in 2011.

Gustavo Zuluaga en zijn kinderen zijn de derde en vierde generatie koffietelers in de familie, van wie de voorouders naar de regio kwamen vanuit het departement Antioquia aan het begin van de negentiende eeuw in een grote migratiegolf dat later bekend is geworden als “the Antioquian colonisation”.

Meer weten over deze koffie? Lees hier het verhaal van Henrieke over haar bezoek aan de boerderij!
Of kijk op de website van onze leverancier: www.bridgetoorigin.com

Extra informatie

Gewicht N/B