NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Brazil Abonnement 2022

Vanaf: 7,25 elke 4 weken

  • Altijd verse koffie in huis
  • Tot en met 500gr verzending €2,00, boven 500gr €4,00 (gratis verzending vanaf €45,-)
  • Geen verzendkosten voor inwoners van Gemeente Groningen
  • Te combineren met “Verras me abonnement”
  • Per levering betaald via automatische afschrijving
  • Op elk moment stopzetten
Wissen

SKU 202110-1 Categorie:

Beschrijving

Onze Braziliaanse koffie heeft vaak een notige smaak en heeft tonen van zoete chocolade. De smaak is vol, mild en zoet en de koffie heeft een lage aciditeit. Hierdoor is de koffie zeer geschikt voor espresso en volautomaat.
De Braziliaanse koffie is gemakkelijk om te zetten. De lage aciditeit zorgt ervoor dat de koffie minder snel zuur wordt. Bovendien is dit een goede basis om te combineren met melkproducten zoals een cappuccino of latte.

Verse oogst – beperkte voorraad (update koffieoogst Brazilië 2021)

De voorraad van ons assortiment bestaat uit verse oogsten (van afgelopen jaar). Omdat we altijd op zoek zijn naar de mooiste koffies van het moment, komt het niet vaak voor dat we meerdere jaren dezelfde koffie op voorraad hebben.
Wat betreft onze Braziliaanse koffie zoeken we altijd naar een gelijkwaardige vervanger en garanderen we dat we het hele jaar door een vergelijkbare smaak  met dezelfde kwaliteit kunnen bieden.
Het is ons echter niet gelukt om dezelfde prijs te kunnen garanderen als afgelopen jaar.
Door lange droogte en hevige vorst is een belangrijk deel van de oogst in grote koffieregio’s als  Saõ Paulo en Minas Gerais verloren gegaan.
Veel koffie zal opnieuw aangeplant moeten worden waardoor het minimaal 3 jaar duurt voordat hiervan weer van geoogst kan worden.
Het aanbod van specialty-coffee is hierdoor ook kleiner geworden, wat er gezamenlijk voor zorgt dat de prijs van koffie enorm omhoog is gegaan.
Brazilië is trouwens de grootste koffieproducent ter wereld. Als gevolg hiervan heeft de Braziliaanse koffieproductie ook een aanzienlijke invloed heeft op de prijzen voor de wereldmarkt.
Maar dit is niet de enige reden dat de prijzen de afgelopen anderhalf jaar zijn gestegen. In de afgelopen 18 maanden hebben ook tekorten aan zeecontainers, de Covid-19-pandemie, inflatie en protestblokkades in Colombia bijgedragen aan de stijgende koffieprijzen.
Onze inkoopkosten zijn hierdoor met +/- 40% gestegen. Deze stijging hebben we niet helemaal doorgerekend omdat de koffie voor velen te duur zou worden. Maar we ontkomen er niet aan een prijsstijging door te voeren ten opzichte van het afgelopen jaar. Wat ons wel is gelukt dat we ondanks de tegenvallende oogst weer dezelfde kwaliteit kunnen leveren die jullie van ons gewend zijn.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Gewicht

250 gram, 500 gram, 1 kg

Interval

Wekelijks, Tweewekelijks, Vierwekelijks

Maling

Ongemalen bonen, Filterapparaat, Hand-opgeschonken filterkoffie, Espresso, French Press, Cafetière, Mokapot, Aeropress, Chemex, Andere maling