Beschrijving
Er schuilt een enorme wereld achter dat ene kopje koffie. Voordat jij ervan kunt genieten hebben al tientallen mensen de koffiebonen in handen gehad: van de boer tot de plukkers, via de inkopers en branderijen tot de barista die met zijn/haar kennis en ervaring de koffie het beste tot zijn recht laat komen. In deze workshop nemen we je mee in deze reis; van koffieplant tot kopje koffie!
De volgende onderwerpen komen aan bod:
– Het begin van Microbranderij Koffiestation
– Wat is Specialty Coffee?
– De zintuigentafel – ruiken en proeven
– Koffie roosteren met de Ikawa brander
– Verschillende zetmethoden; het extraheren van koffie
Bij elk onderwerp delen we onze theoretische kennis, maar je gaat vooral veel zelf ervaren, ruiken, proeven en doen. Aan het eind weet je waar koffie vandaan komt en hoe het wordt verwerkt, heb je gezien hoe koffie wordt geroosterd en hoe de bonen tijdens dit proces van groen naar chocoladebruin veranderen, en ken je de beginselen van het koffiezetten met een filtermethode en de espressomethode.
Na afloop heb je de mogelijkheid om met 25% korting koffiebonen in te kopen!