NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Thuisbarista cursus v.a. 20 mrt

290,00

Vanaf 20 maart – 5 woensdagavonden

Wil je graag goede koffie kunnen zetten met je espressomachine, maar blijft het lastig? Of ben je binnenkort van plan een machine aan te schaffen maar weet je het nog niet zeker? Met onze thuisbarista cursus krijg je grip!

Op voorraad

SKU 202231202 Categorie:

Beschrijving

In onze thuisbarista cursus leer je op een prettige wijze hoe je elke keer goede koffie kunt zetten met een espressomachine. Waar let je op bij het kiezen van je koffie? Wat is de juiste maling? Wat is de ideale temperatuur? Alle nodige aspecten komen in de vijf avonden aan bod. De cursus wordt gegeven in onze branderij in de Oosterparkwijk. De laatste avond sluiten we af in ons café in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat, waar het mogelijk is om een kleine competitie te houden.

Mijn naam is Emiel, ik geef de cursus. Ik heb in 2012 Koffiestation opgericht. Door mijn brede interesse en vele jaren ervaring met koffie kan ik je een hoop leren over koffie, daarbij hebben we in ons team aardig wat specialisten zitten op het gebied van Slow Coffee, Latte Art, Roasting, Sensory en is er altijd een mogelijkheid over een specifiek onderwerp je verder te helpen.

De cursus start op woensdagavond 20 februari 2024 en wordt gegeven aan minimaal 6 cursisten

Duur 19:00 tot 21:30

Les thema’s per avond:

  • 20 maart: introductie, smaak & aroma
  • 27 maart: werking van de espressomachine, benodigdheden, theorie
  • 3 april: zoveel mogelijk achter espressomachine, werken met recepten
  • 10 april: zoveel mogelijk achter espressomachine, kalibreren machine (espressomachine en maler) eerste stap melkopschuimen
  • 17 april: achter de bar bij Koffiestation; melk / latte art competitie

Voor vragen over de cursus stuur een mail naar emiel@koffiestation.nl