NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Espressopakket

25,00

Wil je kennis maken met onze heerlijke vers gebrande koffie voor espresso, maar vind je het lastig om te kiezen? We hebben een aantal van onze meest geschikte koffies uit ons assortiment in één pakket samengevoegd. Inclusief een handig Koffiestation bewaarblik.

Brazil - Fazenda Anhumas koffie

Een Braziliaanse natural met mooie aroma’s van hazelnoot en zoete chocolade. De smaak is vol, mild en zoet en heeft een lage aciditeit. Zeer geschikt als espresso.

250 gram

Nicaragua - Aurora natural koffie

Een mooie wilde natural processed koffie. In het aroma vind je gedroogde abrikoos, spicey rum en sinaasappelschil. De smaak is vol, zoet en een beetje funky vanwege het rumachtige aroma. Een hele goede koffie voor espresso of espressoachtige zetmethoden en koffierecepten met melk.

250 gram

Indonesia - Gunung Tujuh koffie

Deze koffie heeft een warm,  floraal, kruidig aroma die doet denken aan tabaksbloesem en chocolade. Deze koffie heeft een volle body en een lange afdronk met in de smaak: pruim, caramel en chocolade. Geschikt voor zowel filter als espresso.

250 gram

SKU 202067-1 Categorieën: ,

Beschrijving

Espressopakket

Dit espressopakket bestaat uit een drietal koffies waarvan wij denken dat je er heerlijke espresso mee kunt zetten. Ze hebben elk een uitgesproken eigen karakter.  Een mooie manier om te kijken wat je lekker vindt, of om te ontdekken wat voor koffie wij in onze branderij branden.

Geen espressomachine, geen paniek

Je kunt ook espresso-achtige koffie zetten met een Moka-express (potje op het vuur), een aeropress en een volautomaat. Daarbij zijn al deze koffies vaak ook indrukwekkend goed als filterkoffie.

Proef het verschil

Neem voordat je start met het zetten van de koffie even de tijd om te kijken waar de koffie vandaan komt en wat de behandelmethode is. Je zult namelijk merken dat de eigenschappen van een andere koffie met dezelfde afkomst en behandelmethode interessante overeenkomsten kan hebben. Vind je een bepaalde koffie veel lekkerder dan de andere? Zo slaag je sneller in je zoektocht naar mooie koffies.

Gewassen en ongewassen

De grootste verschillen zal je merken tussen gewassen en ongewassen koffies. De gewassen koffie is doorgaans cleaner en heeft een minder wild karakter, al kunnen ze heerlijk sprankelend en een mooie siroopachtige aciditeit hebben. Een ongewassen koffie (oftewel natural) wordt gedroogd in de bes en wordt daarmee gefermenteerd tot op een zekere hoogte. Als je van natural koffies houdt, dan houd je vaak van uitgesproken smaken. Wij noemen ze soms funky, omdat ze soms op de rand van het alcoholische zitten qua geur. Ook de groene gewassen koffie kan geweldig ruiken naar bijvoorbeeld appelcider.

Land van afkomst

Naast de behandelmethode is de afkomst natuurlijk ook zeer van belang. Er kan een wereld van aan smaken in één land van herkomst zitten. Laat staan de verschillen van karakter van onderlinge koffielanden. Zoals een Indonesische koffie ten opzichte van een Keniaanse koffie. De ontdekkingen zijn grenzeloos.

Espressokoffie bestaat niet echt…

De koffies in het espressopakket zijn specifiek uitgekozen voor espresso, maar in werkelijkheid zijn er maar weinig koffies die totaal niet geschikt zijn voor een espresso. Sommige kunnen wel erg lastig zijn om af te stellen. Bij een espresso draait alles om een goed afgestelde extractie.

Zo zijn fruitige koffies vaak lastiger voor espresso, maar kunnen de meest verrassende aroma’s en smaken hebben. Let wel op als je hele fruitige koffies wilt gebruiken om melkvariaties mee te schenken, sommige hebben zo’n hoge aciditeit dat de melk schift.

Naast het espressopakket hebben we ook een mooi filterkoffiepakket samengesteld hieronder de link:

LINK

Onze geweldige illustraties op de labels zijn gemaakt door de Groningse illustratoren van Knetterijs:

LINK

Extra informatie

Gewicht 999 g
Proefpakket

Slow coffee, Espresso

Maling

Ongemalen bonen, Filterapparaat, Hand-opgeschonken filterkoffie, Espresso, French Press, Cafetière, Mokapot, Aeropress, Chemex, Andere maling

Brazil - Fazenda Anhumas koffie

Gewicht 250 g

Nicaragua - Aurora natural koffie

Gewicht Niet beschikbaar

Indonesia - Gunung Tujuh koffie

Gewicht Niet beschikbaar