NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Peru – Plaza Oropel koffie

Deze koffie heeft een floraal aroma en geuren van hazelnoot en chocolade. De hazelnoot en (melk)chocolade komen samen met tonen van bruine suiker/melasse  terug in de smaak. De koffie is vol en heeft een vriendelijke aciditeit wat het geschikt maakt voor alle zetmethoden.

SKU 202204 Categorie:

Beschrijving

Peru – Huancayo – Santiago de Oropel

Land: Peru
Regio: Huancayo
Community: Santiago de Oropel
Boeren: Guillermo Cárdenas, Espíritu Palacios, Rolando Yaranga
Variëteit: Typica, Bourbon
Hoogte: 2000-2200 masl
Proces: Washed
Importeur: Cultivar

Smaakomschrijving

 

Als filterkoffie

 

Als espresso

 

Achtergrond

Peru is een koffieland die voorop loopt als het gaat om de verkoop van koffiebonen met fairtrade en organic certificaten. De koffie is vaak afkomstig van kleine boerderijen en wordt verwerkt door een grote cooperatie. De Peruaanse koffie is dus eigenlijk een blend van heel veel verschillende boerderijen. Jammer vinden wij, want zo proef je niet de mooie microklimaten terug van het landschap die de koffie zijn unieke karakter kan geven. De boeren zelf hebben alleen niet de financiële middelen of het volume om de koffie zelfstandig te verwerken en te verkopen. Gelukkig is daar Cultivar. Een importeur die wil samenwerken met kleinschalige koffieproducenten in Peru én met de koffiebranders om zo langdurige en gelijkwaardige relaties aan te gaan.

Plaza Oropel is het eerste lot die wij bij cultivar hebben ingekocht. Dit lot is geproduceerd door drie boeren uit Santiago de Oropel, een dorp 8 uur rijden van  de stad Huancayo.  De naam komt van het plein middenin het dorp waar de bewoners aan het einde van de middag bijeen komen om samen te eten, drinken en te kletsen. De boeren waar de koffie vandaan komt zijn vrienden van elkaar en wonen allemaal rondom dit plein.

De koffie wordt na het plukken ontpulpt en gefermenteerd zonder water voor 24-36 uur. Daarna wordt de koffie gewassen met schoon water en te drogen gelegd op pallets voor 4-7 dagen. Het levert een koffie op met een mooie body zonder te gefermenteerd te zijn.

 

 

Extra informatie

Gewicht250 g