NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Nicaragua – Aurora washed koffie

OPNIEUW IN ONS ASSORTIMENT
In deze washed koffie vind je aroma’s van roomboterfudge, sinaasappel en een milde kruidigheid. In de smaak is hij vol, licht fruitig als sinaasappel en ook de fudge vind je terug. Een hele toegankelijke koffie die je voor veel zetmethoden kan gebruiken. En een koffie om de hele dag door te drinken zonder te vervelen!

Wissen

SKU 202014 Categorie:

Beschrijving

Nicaragua – Aurora washed koffie

Land: Nicaragua
Regio: Matagalpa
Boerderij: Finca Aurora
Boer: de Ferrufino familie
Hoogte: 1200-1400 masl
Variëteit: Caturra, Catuai
Proces: Gewassen
Importeur: Sucafina

Smaakomschrijving

In deze washed koffie vind je aroma’s van roomboterfudge, sinaasappel en een milde kruidigheid. In de smaak is hij vol, licht fruitig als sinaasappel en ook de fudge vind je terug. Een hele toegankelijke koffie die je voor veel zetmethoden kan gebruiken. Heel anders dan zijn broertje de Nicaragua Aurora natural.

Als filterkoffie
Opgeschonken met een V60 filter krijg je een lekkere gebalanceerde koffie die vol, zoet en licht kruidig is, maar ook met andere filterzetmethoden zal je succes hebben. De aroma’s van sinaasappel en roomboterfudge maakt dat de koffie bij veel mensen in de smaak zal vallen. Een koffie die je ook heel goed de hele dag door kunt drinken, zonder je te vervelen!

Als espresso
Met deze koffie kan je mooie, mild kruidige en fruitige espresso’s zetten. Wil je de koffie voor melkdranken gebruiken, dan raden we aan iets meer koffie te gebruiken zodat je een sterkere espresso krijgt. Dan zal de koffiesmaak niet wegvallen in de melk.

Achtergrond

Dr. Enrique Ferrufino, een chirurg, is geboren en opgegroeid op een koffieboerderij in de bergen van Matagalpa. Samen met zijn vrouw Silvia, een kinderarts, besloten zij in 1992 de koffie business in te gaan. Een beslissing die leid tot de aankoop van Finca Aurora in 2004. Van jongs af aan hebben zij ook hun kinderen geïnspireerd met hun liefde voor koffie. Sinds de aankoop van finca Aurora werkt de hele familie samen op de boerderij om de best mogelijke koffie te produceren.

Finca Aurora
Een van de kernwaarden van het bedrijf is het inspireren van anderen door middel van koffie. Door de jaren heen hebben zij geïnvesteerd in het verstrekken van een eerlijk loon voor de arbeiders, een veilige woonomgeving, gezondheidsvoorzieningen, voedsel en educatie. Ook werken zij met verschillende kleine koffieproducenten in de omgeving om hen te helpen processen te verbeteren.

Het in stand houden van de natuur is voor de familie heel belangrijk. Daarom werken zij met biodynamische landbouwmethoden die passen in het lokale ecosysteem. Ze gebruiken bijvoorbeeld alleen hernieuwbare energie. Ze werken hard om de waterbronnen en de natuurlijke leefomgevingen in stand te houden. Op de boerderij staan verschillende inheemse bomen die een leefomgeving bieden voor vele soorten vogels en andere dieren. Ze zorgen ook voor schaduw en voeden de bodem met organisch materiaal. Dit beschermt het land tegen erosie, droogte en overstromingen.

Over deze koffie
De koffiebes wordt met de hand geplukt en ontpulpt met een ecopulper. Dan wordt de parchment te drogen gelegd op speciale droogbedden of cementen patio’s op de boerderij. Finca Aurora is een van de eerste boerderijen in Nicaragua met een volledig geïntegreerd koffieverwerkingsbedrijf. Zij produceren, wassen en drogen de koffie op de boerderij. De koffie wordt vervolgens verder verwerkt, gesorteerd en verpakt in balen op de Beneficio finca Aurora onder toezicht van het team. Dit zorgt voor een volledige controle over het proces en daarmee de kwaliteit.

Koffie in Nicaragua
Nicaragua is wellicht nog niet zo bekend als productieland voor mooie Centraal Amerikaanse koffies, maar het heeft enorme potentie. Het land heeft veel meren en vulkanen en veel gebieden waar koffie groeit waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Steeds meer koffieboeren zijn aan het experimenteren met nieuwe variëteiten en verwerkingsmethoden. Een land om in de gaten te houden als het gaat om specialty koffie!

 

We hebben dezelfde koffievariëteit van dezelfde boerderij in ons assortiment, maar dan op de natural methode verwerkt. Een unieke kans om eens te proeven wat verschillende verwerkingsmethoden kunnen doen met een koffie! De Nicaragua Aurora Natural vind je hier.

 

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar