NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Kenya Kamoini koffie

14,5052,00

Deze licht gebrande, klassieke Keniaanse Kamoini koffie heeft een fruitig aroma en smaak die doet denken aan rozenbottel en zwarte bes, met een hint van rauwe cacao de afdronk is soepele en zoet, ideaal voor bereiding als filterkoffie of French Press.

SKU 20231101 Categorie:

Beschrijving

Kenya Kamoini koffie

Land: Kenya
Regio: Nyeri
Community: Othaya farmers Cooperative Society
Wetmill: Kamoini Wetmill
Variëteit: Hoofdzakelijk SL28, SL34 met hinten van Ruiru en Batian
Hoogte: 1824 masl
Proces: Washed
Oogstjaar: 2023
Importeur: Attesa Coffee

Smaakomschrijving

Met de Kenya Kamoini hebben we weer een hoogwaardige klassiek Keniaanse koffie in ons assortiment. Deze Keniaanse arabica koffie komt grotendeels van het SL28 en SL34 cultivar. Deze cultivars staan bekend om hun hoge kwaliteit en de smaken waar Keniaanse koffie beroemd om is, aangevuld met accenten van Ruiru 11 en Batian. De aroma en bessige smaak van deze koffie doet denken aan Rozenbottel en heeft een hint van zwarte bessen en rauwe cacao. Deze koffie heeft een aroma en smaak van rozenbottel, met hints van zwarte bessen en rauwe cacao. De koffie biedt een zijdezacht mondgevoel en een soepele, zoete afdronk, die zowel zoet als sappig is. Het bessige karakter geeft een licht gebrande Keniaanse koffie een iets hogere citrus aciditeit. Dit zorgt met name voor een heel aangename smaak wanneer deze wordt gezet als filterkoffie (filterapparaat / V60 / Chemex/ Aeropress etc.) of als French Press.

Achtergrond


Het Landgoed
De Kamoini Wetmill, onderdeel van de Othaya Farmers Cooperative Society, is met trots verantwoordelijk voor de productie van 500.000 kg koffiebessen. Gelegen in Nyeri County, Centraal-Kenia, ongeveer 190 km van Nairobi, bevindt deze wetmill zich tussen de adembenemende Aberdare-bergen en het majestueuze Mt. Kenya. De regio wordt gekenmerkt door hoge hoogtes en voedingsrijke vulkanische bodems, wat een ideale omgeving vormt voor de koffieteelt.

Het Verwerkingsproces
Bij de Kamoini Wetmill worden volledig rijpe koffiebessen handmatig geplukt en gesorteerd om onrijpe en onvolwassen bessen te verwijderen. Na het wegen en noteren van het gewicht, worden de bonen gepulpt en ondergedompeld in fermentatietanks. Schoon, stromend water wordt gebruikt voor het wassen, gevolgd door 14-21 dagen drogen in de zon. De gedroogde perkamentkoffie ondergaat een tweede handmatige sortering en wordt bewaard tot het malen, classificeren en verpakken in de ‘drymill’ plaatsvindt.

Het Leven op de Boerderijen
Onze koffieproducten zijn zorgvuldig vernoemd naar hun respectieve wetmills, waar diverse boeren hun krachten bundelen.
Met 551 toegewijde leden die hun oogst bijdragen, blijven de koffiekenmerken van de Kamoini Wetmill consistent.
De coöperatieve wetmill is opgezet door individuele boeren die elk minder dan een kwart hectare koffie beheren. Gedurende het jaar leveren familieleden hun bijdrage aan de boerderijen, met extra arbeidskrachten die worden ingehuurd tijdens piekoogsttijden. In deze regio zijn het voornamelijk de ervaren handen van de oudere generatie die de traditie van de koffieteelt in ere houden.

voor meer informatie:
https://www.othayacoffee.com/wet.html
https://attesacoffee.com/about-us/

Extra informatie

Gewicht250 g