NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Kenia – Kambarare Estate koffie

13,0050,50

Een hoogwaardige koffie met een complex-zoete aroma en uitgesproken volle en fruitige smaak die doet denken aan zwarte bessen en rozenbottel. Deze klassieke Keniaanse koffie kunnen we van harte aanbevelen voor de meeste filterzetmethoden en b.v. de Aeropress.

Wissen

SKU 202119 Categorie:

Beschrijving

Kenia – Kirinyaga – Kambarare Estate

Land: Kenia
Regio: Kirinyaga
Estate: Kambarare Estate
Hoogte: 1700-1950 masl
Variëteit: Sl28 en 34 (90%) en Ruiru 11
Proces: Gewassen
Importeur: Trabocca

Smaakomschrijving

Een hoogwaardige koffie met een complex-zoete aroma en uitgesproken volle en fruitige smaak zoals zwarte bessen en rozenbottel. Deze klassieke Keniaanse koffie kunnen we van harte aanbevelen voor de meeste filterzetmethoden en bijvoorbeeld met Aeropress.

Achtergrond

Kambarare estate is een familiebedrijf op de hellingen van mount Kenya in Kirinyaga county. De oprichter Gerald Njagu was een bekende boer in de omgeving. Hij werd ook wel “shamba na ngombe” genoemd (in het Swahili: land en vee). De eerste 100 koffiebomen werden gepland in 1958. Hij was een van de eerste Kenianen met een koffieboerderij.

Toen hij in 1998 het benodigde aantal  van 5000 koffiebomen had bereikt kreeg hij een pulpinglicentie. 8 Ares van zijn land heeft hij onder zijn 8 zonen verdeeld. De zonen van Gerald Njagu leveren de koffiebessen aan Kambarare estate.

Toen Gerald Njagu kwam te overlijden in 2011 betekende dat ook bijna het einde van Kambarare estate. De huidige eigenaar, één van de kleinzonen van Gerald Njagu start in het jaar 2016 samen met zijn vader en een van zijn ooms het pulpen weer op. Hij is verantwoordelijk voor het hele proces van fermentatie, wassen en drogen. Ze ontvangen dan 600$ per zak, wat tot dan toe een recordprijs is voor Kambarare estate. Samen met 2 broers en zijn vader managen ze nu Kambarare estate. Ze hebben 1000 koffiebomen en beheren het hele proces van het pulpen tot het drogen. Sindsdien gaat het alleen nog maar beter en weten ze indruk te maken met de kwaliteit van de koffie.

In 2020 gaan ze op zoek naar iets anders. Ze willen vaste inkopers voor de groene koffie en samen werken aan kwaliteit. Via de chatbox van de koffieimporteur Trabocca komen ze in gesprek met Matthew, hij is verantwoordelijk voor de koffie inkoop in het oosten van Afrika. Na het delen van pre-milling koffie samples komen ze al snel tot een contract. Hiermee is de basis gelegd voor een goede samenwerking in de toekomst.

Koffiestation heeft deze koffie via Trabocca ingekocht.

Extra informatie

Gewicht 250 g