NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Guatemala – Villaure koffie

8,5032,50

Deze koffie heeft een weelderige, bloemige geur van jasmijn, amandel en gebrande suiker. In de smaak blijft hij mooi fruitig, heeft hij een vriendelijke maar aanwezige aciditeit en proef je veel chocolade en iets van rozijntjes terug.

Wissen

SKU 202202 Categorie:

Beschrijving

Guatemala – Huehuetenango – Villaure

Land: Guatemala
Regio: Huehuetenango
Boerderij: Villaure
Boer: Aurelio Villatoro
Variëteit: Bourbon, Caturra
Hoogte: 1415 – 1850 masl
Proces: Washed
Importeur: Coffee Bird

Smaakomschrijving

De Guatemala Villaure is een terugkerende favoriet, een aantal jaar geleden al hebben we de koffie ook ingekocht vanwege zijn frisse fruitigheid en mooie balans. Guatemalteekse koffies uit Huehuetenango staan bekend om hun romigheid en volheid, terwijl het wel vaak washed koffies zijn. Deze koffie heeft een weelderige, bloemige geur van jasmijn, amandel en gebrande suiker. In de smaak blijft hij mooi fruitig,heeft hij een vriendelijke maar aanwezige aciditeit en proef je veel chocolade en iets van rozijntjes terug.

Als filterkoffie

Als V60 levert de Villaure een mooie gebalanceerde koffie. Een heel bloemige en suikerige geur komt je tegemoet tijdens het zetten. Hij heeft als filterkoffie een milde aciditeit en een volle smaak.

Als espresso

Een fijne gebalanceerde en milde espresso met een uitgesproken fruitigheid.

Achtergrond

De Villaure koffie komt van de importeur Coffee Bird die alleen Guatemalteekse koffie importeert. De koffie is geproduceerd door Villatoro Aurelio, een samenvoeging van de zijn naam levert Villaure op. Sinds dag 1 dat hij zijn eigen koffieplantage aankocht werkt hij hard en met toewijding aan het produceren van specialty koffie. Zijn hoge kwaliteit koffies hebben hem internationale bekendheid opgeleverd. Zo heeft Illy hem al eens benoemd tot beste producer in Guatemala en beste producer in Huehuetenango.

 

 

Extra informatie

Gewicht 250 g