NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Guatemala – La Colina koffie

8,0030,50

Een Guatemaltese koffie zoals je die gewend bent. Een volle smaak, met een medium body en veel chocolade in de geur en in de smaak. Een lichte fruitigheid als die van perzik maakt de koffie heerlijk sappig. Een gebalanceerde koffie, geschikt voor zowel filter als espresso.

Wissen

SKU 202120 Categorie:

Beschrijving

Guatemala – Chimaltenango – La Colina

Land: Guatemala
Regio: Chimaltenango
Boerderij: La Colina
Boer: Antonio Medina
Hoogte: 1700 masl
Variëteit: 100% caturra
Proces: Gewassen
Importeur: Primavera

Smaakomschrijving

Een rechtoe rechtaan Guatemaltese koffie. Zoals je die gewend bent. Een volle smaak, met een medium body en veel chocolade in de geur en in de smaak. De geur heeft ook wel wat weg van een bekend chocoladekoekje met een roomvulling erin. In de smaak vind je een lichte fruitigheid als die van perzik die de koffie heerlijk sappig maakt. Een mooie geblanceerde koffie, geschikt voor zowel filter als espresso.

Als filterkoffie
Deze guatemala is een heerlijk veelzijdige koffie. De chocolade tonen komen in de filterkoffie goed naar voren en de ronde aciditeit maakt de koffie heel sappig. Een koffie die veel mensen in de smaak zal vallen.

Als espresso
De La Colina geeft een mooie ronde en gebalanceerde espresso met een lange nasmaak. Ook in combinatie met melk werkt de koffie goed. Hij heeft een lage tot medium aciditeit. En levert vrij makkelijk een mooie espresso op. Een mooi alternatief voor als je wat anders wilt proberen dan onze Brazil!

Achtergrond

“La Colina” betekent de heuvel, vernoemd naar het landschap waar de boerderij zich bevindt. Antonia Medina erft de grond van zijn vader. Hij begint met het verbouwen van granen als maïs en bonen, maar hij droomt van een koffieplantage. De eerste koffieplant werd in 1991 aangekocht. En langzaamaan heeft antonio dit verder uitgebreid. De boerderij verwerkt nu ongeveer 4000 kg koffie per jaar. Voor Antonio een droom die werkelijkheid is geworden. Om de kwaliteit verder te verbeteren gaat hij naast de caturra en bourbon, meer variëteiten aan planten en wil hij met “Africain raised beds” gaan werken voor het drogen van de koffie.

Extra informatie

Gewicht 250 g