NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Guatemala – Buena Vista Koffie

Een gebalanceerde koffie met tonen van chocolade en fruitige smaken die doen denken aan rood fruit en citrus fruit als mandarijn. Deze smaken vinden we terug in het aroma die ook floraal en kruidig is. Deze koffie is geschikt voor de meeste zetmethoden, maar zeker aan te bevelen voor filterkoffie, Aeropress of een fruitige espresso.

Wissen

SKU 202012 Categorie:

Beschrijving

Guatemala – Huehuetenango – Buena Vista

Land: Guatemala
Regio: Huehuetenango
Boerderij: Finca Buena Vista
Boer: Andres Godolfredo Cano
Hoogte: 1750 – 1820 masl
Variëteit: Bourbon en Caturra
Proces: Gewassen
Importeur: Primavera

Smaakomschrijving

Achtergrond

Andres Godolfredo Cano behoort tot de tweede generatie van koffieboeren in de stad San Antonio Huista in Huehuetenango. Tijdens het oogsten van de koffiebessen zorgt hij ervoor dat alleen de rijpste bessen worden geplukt en nog dezelfde dag worden ontpulpt. Daarna wordt de koffie gefermenteerd in een watertank gedurende 36 uur. Na de fermentatie wordt de koffie gewassen en op cementen patio’s in de zon te drogen gelegd voor vier dagen. Vervolgens wordt de koffie bewaard in opslag totdat het parchment wordt verwijderd en de koffie per schip wordt geëxporteerd.

De naam Buena Vista van de boerderij van Andres,  betekent ‘een mooi uitzicht’. “Het duurt 2 uur en 40 minuten om de boerderij lopend te bereiken, maar als je daar in de ochtend bent en de zon komt op, dan is het uitzicht spectaculair,” vertelt Andres. Van oorsprong is hij een groenteteler. Maar dat hij tien jaar geleden deze boerderij heeft kunnen kopen en zijn andere grond heeft verkocht is een droom die is uitgekomen. In de toekomst wil hij zichzelf verder ontwikkelen in de koffie wereld en nog meer leren over nieuwe verwerkingsmethoden. “Koffie is mijn passie en ik investeer graag om ervoor te zorgen dat de planten en bomen op de boerderij gezond zijn. Zolang ik dat kan werk ik met plezier van 6 tot 6. Ik wil zo lang mogelijk met koffie blijven werken en ook anderen inspireren dit te doen,’ zegt Andres.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar