NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Ethiopia Bookkisa koffie

13,0045,00

Deze Ethiopische natural koffie is vol, fris-fruitig en zoet en heeft een bloemig en citrusachtig aroma, zoals je van een Ethiopische koffie kunt verwachten.  Als filterkoffie is de smaak zacht en gebalanceerd. Als espresso is deze koffie heel zoet.

SKU 20221002 Categorie:

Beschrijving

Ethiopia Bookkisa – natural

Land: Ethiopia
Plaats: OdoShakiso in de regio Oromia en de Guji-zone
lot (kebele): Bookkisa
Organisatie: Sookoo Coffee
Eigenaren: (oprichter en broer): Ture & Assefa
Variëteit: Gibirinna 74110 en Serto74112.
Proces: Natural (unwashed)
Leverancier/importeur: Osito

Smaakomschrijving

De

Achtergrond

Sookoo Coffee is misschien wel de meest fundamentele relatie van Osito’s in Ethiopië, dat over het algemeen een van hun belangrijkste focuslanden is.
Ze werken al sinds hun vroegste dagen van sourcing in Ethiopië samen met de oprichter van Sookoo, Ture Waji.
Ture en zijn broer, Assefa, hebben het bedrijf eind 2018/begin 2019 opgericht (juridisch Dambi UddoAgro Industry).
In diezelfde oogst leverde Osito aan Dambi Uddo hun allereerste geregistreerde koopcontract.
Sookoo Coffee bevindt zich in OdoShakiso in de regio Oromia en de Guji-zone.
Op dit moment produceren Ture en Assefa alleen natuurlijk verwerkte koffie met koffiebessen afkomstig van de omliggende kebeles.
Elke partij is genoemd naar de kebele waaruit de koffiebes komt (bijv. Shoondhisa of Bookkisa).
De meeste koffiebessen die worden geleverd, zijn een van de twee variëteiten; Gibirinna 74110 en Serto74112.
Beide zijn afkomstig van de MetuBishari-selecties die in 1974 door het Jimma Agricultural Research Centre (JARC) zijn gemaakt in het bos met dezelfde naam in de Illubabor-zone.
Ze werden geselecteerd vanwege hun resistentie tegen de koffiebessenziekte.
Nu zijn ze enkele van de meest vermeerderde variëteiten in Ethiopië.
De kersen worden allemaal gedroogd op een centrale locatie op verhoogde bedden op een hoogte van 2173 meter boven zeeniveau gedurende ongeveer 15-20 dagen in zeer dunne lagen.
Ze worden regelmatig verplaatst en gedraaid om een ​​gelijkmatige en nauwkeurige droging te garanderen.
Het nettoresultaat van alle inspanningen zijn enkele van de meest levendige en onberispelijk schone koffie die Osito inkoopt.
In tegenstelling tot veel natural processed koffies, presenteren ze zich met een hoge bloemigheid en aciditeit met heel weinig gefermenteerde (alcoholische) tonen.
Deze worden vaak beschreven als ‘Ethiopië eerst, natural processed als tweede’.

Extra informatie

Gewicht250 g