NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Colombia Tumbaga – Decaf koffie

11,7540,00

Deze cafeïnevrije koffie uit Colombia biedt een volle, romige smaak met een opmerkelijke zoetheid en lage zuurgraad. Dit in combinatie met notige en chocoladeachtige tonen maakt deze koffie geschikt voor diverse zetmethoden, waaronder filterkoffie, espresso en cappuccino.

Beschrijving

Colombia – Tumbaga – Decaf koffie

Land: Colombia
Regio’s: Cauca, Tolima, Antioquia and Eje Cafetero
Importeur: Sucafina
Eigenaren: Boeren die samenwerken met Sucafina Colombia
Variëteit: Verschillende
Verwerkingsmethode: Fully washed, Sugarcane Decaf
Hoogte: 1,400 to 2,100 meter
Formaat plantage(s): gemiddeld 1 tot 4,5 hectare
Oogstmaanden: Het gehele jaar, afhankelijk van de regio.

Smaakomschrijving

Deze cafeïnevrije koffie uit Colombia heeft een volle, romige smaak met een opmerkelijke zoetheid en lage zuurgraad. Dit in combinatie met notige en chocoladeachtige tonen maakt deze koffie geschikt voor diverse zetmethoden, waaronder filterkoffie, espresso en cappuccino.

Achtergrond

De Colombia Tumbaga Decaf koffie is een unieke blend uit het Sucafina Originals-assortiment. Deze koffie onderscheidt zich door zijn rijke geschiedenis en unieke smaakprofiel, waardoor het een favoriet is bij koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een cafeïnevrije optie.
De inspiratie voor de naam ‘Tumbaga’ komt van een traditionele Colombiaanse legering van goud, koper en zilver, die gebruikt werd voor het vervaardigen van kleine, vaak religieuze objecten. Dit weerspiegelt de harmonieuze balans tussen de natuurlijke tegenstellingen in de blend: enerzijds een volle smaak en anderzijds het ontbreken van cafeïne.
Deze speciale decaf wordt ingekocht via Sucafina Colombia en onderscheidt zich van andere decafs. In plaats van gebruik te maken van oudere bonen, bestaat Tumbaga Sugarcane Decaf uit zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige koffiebonen. Dit zorgt voor een chocoladeachtige en zoete smaak die veel koffieliefhebbers zal aanspreken.
De diversiteit van het Colombiaanse klimaat stelt Sucafina in staat om het hele jaar door een consistente kwaliteit te bieden, wat bijdraagt aan de unieke smaak van de Tumbaga. De koffiebonen worden voornamelijk ingekocht uit regio’s zoals Tolima, Cauca, Antioquia en de Eje Cafetero, afhankelijk van het seizoen.

Sugarcane Decaf Proces
Deze bijzondere decafé-methode maakt gebruik van ethylacetaat, een natuurlijk voorkomende verbinding, om de koffie te decafeïneren. Hierbij worden de meeste smaakstoffen van de koffie behouden, terwijl alleen de cafeïne wordt verwijderd. Dit resulteert in een rijke en zuivere smaakervaring.

voor meer informatie zie ook: https://sucafina.com/na/offerings/tumbaga-sugarcane-decaf

Extra informatie

Gewicht N/B