NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Colombia – Pink Lady – natural

12,5045,00

Deze koffie is een uitgesproken natural met een heerlijk zoet aroma die doet denken aan gedroogd fruit, botersnoepjes en vanille, in de smaak komen tonen als pruim en chocolade naar voren. Samen met een fijne aciditeit, die zorgt voor een mooie sappigheid, is dit een koffie die niet snel verveelt! Geschikt voor alle filterkoffie-methoden en French Press. Als espresso wordt deze koffie heel zoet met een meer floraal aroma en veel chocolade in de smaak.

SKU 202406-03 Categorie:

Beschrijving

Colombia – Pink Lady – Natural

Land: Colombia
Regio: Ataco, Tolima
Estate: Las Brisas
Boer: Oscar Gómez
Variëteit: Tabi, Caturra, Bourbon
Verwerkingsmethode: Natural (24 uur in de fermentatietank, daarna gedroogd op de patio voor ongeveer 30 dagen.)
Hoogte: 1600MASL

Op zijn 48ste startte Oscar Gómez, oorspronkelijk uit Ataco-Tolima in het zuidwesten van Colombia, een buitengewone reis met zijn gezin.
Het gezin, bestaande uit zijn vrouw en vier kinderen, heeft in de wereld van koffie hun economische en sociale ontwikkeling gevonden.
Hun avontuur begon 12 jaar geleden. Met grote dromen en beperkt budget kochten zij gezamenlijk de koffieboerderij LAS BRISAS.
Dit land, waarop zij woonden en werkten, werd het toneel van hun familiedroom. Hier bouwden ze een thuis, omringd door koffieplantages, inheemse bomen en diverse boerderijdieren.
De weg naar succes was niet zonder offers. Het bewerken van het land vereist zware arbeid, vooral tijdens de pandemie.
Maar dankzij hun vastberadenheid konden ze een tweede boerderij kopen en verder bouwen aan hun lang gekoesterde dromen.
De LAS BRISAS boerderij begon met 6 hectare maar groeide uit tot 9 hectare. Hier groeien nu 38.000 koffiebomen op hoogten van 1.600 tot 1.900 meter, wat zorgt voor continue bloei- en oogstcycli gedurende het hele jaar.
Het gezin is ook innovatief in het telen van nieuwe koffievariëteiten. Samen met familie en buren verbouwen ze variëteiten als Castillo-Tambo, Cenicafé 1, Borbón Rosado, Borbón Papayo en Borbón Pimienta.
Hun meest recente project betreft het produceren van koffie via zgn. ‘natural’ en ‘honey’-verwerkingsmethoden.
Deze methoden leveren niet alleen economische voordelen op, maar hebben ook minimale impact op de lokale waterbronnen.

Extra informatie

Gewicht N/B