NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Brazil – Fazenda Anhumas koffie

6,7525,50

Een Braziliaanse natural met mooie aroma’s van hazelnoot en zoete chocolade. De smaak is vol, mild en zoet en heeft een lage aciditeit. Zeer geschikt als espresso.

Wissen

SKU 202005 Categorie:

Beschrijving

Brazil – Mogiana – Mococa – Anhumas

Land: Brazilië
Regio: Mococa, Mogiana
Plantage: Fazenda Anhumas
Boer: Cleiton
Hoogte: 1100 meter
Variëteit: Red Catuai
Proces: Natural

Smaakomschrijving

Een Braziliaanse koffie met mooie aroma’s van hazelnoot en zoete chocolade. De smaak is vol, mild en zoet en heeft een lage aciditeit. Zeer geschikt als espresso.

Achtergrond

De regio mogiana in de staat Sao Paolo is een van de drie belangrijkste koffie regio’s in Brazilië. In dit gebied werd ook de eerste koffieplantage van Brazilië gesticht in 1817 in Paraiba Valley. In de staat Sao Paolo bevindt zich ook de Santos harbour, de grootste exporthaven in Brazilië. De Mogiana regio is vernoemd naar het spoorwegbedrijf Companhia Mogiana de Estradas de Ferro die de “railway of coffee” heeft aangelegd in 1883. Dit verbeterde het transport van koffie en zorgde voor een stijging van de koffieproductie in het gebied. Mogiana heeft hoogtes tussen de 800-1100 meter en een constante temperatuur van rond de 20°C het hele jaar door. Een goed klimaat om goede kwaliteit koffie te produceren.

Deze koffie komt van een boer genaamd Cleiton. Hij heeft drie boerderijen in Anhumas Hills, in de buurt van de stad Sao Sebastiao da Grama in de staat Sao Paulo. Hij is de derde generatie in zijn familie die koffie verbouwt, zijn grootouders zijn vanuit Italië naar Brazilië afgereisd om te werken op de koffieplantages. In 1954 kochten zij hun eerste eigen stuk land.

Extra informatie

Gewicht 250 g