NIET GEBRUIKEN EN NIET WEGGOOIEN

Hario Skerton Plus koffiemolen

39,95

Deze Hario Skerton Plus koffiemolen zorgt voor gelijkmatig gemalen koffie en is te gebruiken voor verschillende zetmethoden.

SKU 202053 Categorie:

Beschrijving

Eigenschappen van de Hario Skerton Plus koffiemolen

De Hario Skerton Plus koffiemolen is een eenvoudige, maar goed uitgevoerde koffiemolen voor thuisgebruik. De conische schijven zijn gemaakt van keramiek. Het glazen reservoir kan afgesloten worden met een bijbehorend deksel en is goed voor ongeveer 100 gram koffie. Het mechaniek om de maler af te stellen voor verschillende malingen is ietwat omslachtig, maar werkt prima. Als er iets kapot gaat zijn reserve onderdelen bij ons te bestellen.

Waarom is een koffiemolen zo belangrijk?

Verse koffie.
Wanneer koffiebonen goed licht en luchtdicht worden bewaard, blijven deze langer goed van smaak. Wanneer gemalen koffie opgeslagen wordt is het oppervlakte veel groter en daardoor verliest het ook sneller smaak en geur. Voor elke koffieliefhebber is een goede maler daarom een groot bezit.

Meer controle op extractie.
Een goede maler maalt gelijkmatige brokjes/stukjes koffie. Hoe gelijkmatiger elk koffiedeeltje is, des te meer controle er is op het extractieproces. Vanwege de harde keramische schijven snijdt de Hario Skerton Plus koffiemolen eerder dan dat deze de koffie breekt, waardoor deze behoorlijk gelijkmatig kan malen. Omdat de keramische schijven worden gebakken verschilt de nauwkeurigheid van maler tot maler.

Geschikt voor vele zetwijzes: Aeropress, Bialetti, Hario V60, Chemex, French Press

Als je meer wilt weten over hoe je koffie op een goede manier vers houdt lees dan: Hoe (lang) kan ik koffie bewaren?

Hario

Extra informatie

Gewicht999 g